ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

کمک همه جانبه سفیر فنلاند در آمریکا از پیوستن فوری کشورش به ناتو

کمک همه جانبه سفیر فنلاند در آمریکا از پیوستن فوری کشورش به ناتو میکو هاوتالا، سفیر فنلاند در آمریکا در مصاحبه‌ای گفت، تصویب سریع روند الحاق فنلاند به ناتو این پیام قدرتمند را خواهد فرستاد مبنی بر اینکه این ائتلاف به شکلی قدرتمند در موضعش برای دفع جنگ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در اوکراین ثابت قدم است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۲۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 12
کد خبر: ۱۴۲۰۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، هاوتالا در این مصاحبه از جامعه بین‌المللی خواست همچنان قدرتمندانه حمایتشان از اوکراین را حفظ کنند و هشدار داد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بازیگری "منطقی" است که هیچ نشانه‌ای از انصراف از هدفش به جهت تسخیر کردن این دولت سابقا جزو شوروی، سابق نشان نداده است.

فنلاند، که ۸۳۰ مایل مرز مشترک با روسیه دارد، به همراه سوئد در آستانه پیوستن به ناتو در پی حمله روسیه به اوکراین که در اواخر فوریه آغاز شد، قرار دارند.

هاوتالا که به زبان‌های روسی و اوکراینی مسلط است، حرفه خود را در اواخر دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی در کی‌یف آغاز کرد.

او قبل از عزیمت به واشنگتن، در سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۲۰ به عنوان سفیر فنلاند در روسیه خدمت کرده و سابقه چندین دیدار رو در رو با پوتین را داشته است.

او در مصاحبه اخیر خود در محل سفارت فنلاند در واشنگتن در خصوص گمانه زنی‌های اوایل جنگ اوکراین مبنی بر اینکه "پوتین عقلش را از دست داده است"، گفت: "او (پوتین) دیوانه نیست. او یک بازیگر منطقی است.

هاوتالا تاکید کرد: من فکر می‌کنم ما باید او را جدی بگیریم و اشتباه بزرگی است که او را به عنوان یک تصمیم گیرنده دست کم بگیریم.

این سفیر فنلاند در آمریکا ادامه داد: "من فکر می‌کنم این جنگ آزمایشی خواهد بود که ببینیم ما از چه چیزی ساخته شده‌ایم؟ آیا ما از اراده فولادین ساخته شده‌ایم یا فقط سعی می‌کنیم جهت باد را تشخیص داده و پشت آن حرکت کنیم؟

این سفیر تاکید کرد هلسینکی هدفش از پیوستن به ناتو تقویت دفاع شخصی خود تحت ضمانت امنیتی مشترک مربوط به ماده پنجم اساسنامه ناتو نیست بلکه قصد دارد با تجاوز بی‌دلیل روسیه مقابله کند. او حمله روسیه به اوکراین را "غیرقانونی" خواند.

هاوتالا افزود: مبنای ما در پیوستن‌مان به ناتو و ارائه درخواست‌مان برای پیوستن به این ائتلاف این نیست که از طرف دیگری انتظار داشته باشیم که کار را انجام دهد. بنابراین اولین سوال این خواهد بود که آیا ما می‌توانیم با منابع ملی خود از عهده این کار برآییم؟ سپس، اگر پاسخ به آن منفی باشد فکر می‌کنم ما به دنبال گزینه‌های متفاوتی می رویم.

فنلاند مدت کوتاهی قبل از اینکه هلسینکی و استکهلم قصد خود را برای پیوستن به ناتو اعلام کنند، یک پیمان دفاعی با انگلیس و سوئد امضا کرد.

آمریکا هم در ادامه تضمین‌های امنیتی خود را برای حمایت بیشتر از این کشورهای نوردیک ارائه کرد اما هاوتالا گفت، وضعیت در حال حاضر به ‌رغم انتقادات قبلی پوتین علیه گسترش ناتو - یکی از بهانه‌هایش برای حمله به اوکراین، آرام است.

وی گفت: ما شاهد هیچ گونه فعالیت فوق العاده‌ای در مناطق نزدیک خود نیستیم.

حداقل شش کشور عضو ناتو پیوستن فنلاند و سوئد به این ائتلاف را تصویب کرده‌اند و قانونگذاران آمریکایی امیدوارند تا پیش از تعطیلات ماه اوت در سنا این موضوع را تصویب کنند.

هاوتالا بیان کرد که تصویب سریع این موضوع در آمریکا "پیامی بسیار ویژه" را ارسال می کند مبنی بر اینکه که ناتو " مسیر خود را ادامه می دهد و اینکه ناتو برای تقویت خود به اجرای تصمیمات استراتژیک می پردازد."

تصویب سریع این پیوستن توسط همه ۳۰ کشور عضو، احتمالاً فنلاند را در مسیر پیوستن رسمی به ائتلاف در سال آینده میلادی قرار خواهد داد./ ایسنا

ارسال نظر
captcha